top of page

 ...about beautiful thingsLåt mig presentera ett varumärke med passion för juveler. LFD är för de som njuter av känslan, tung metall och smycken som syns.

För de som tycker om klassiskt nordiska linjer men ändå vill hitta något annorlunda. 

 

I min första kollektion finns både smycken som är lyxigt stora och smycken som är vackert diskreta.Kollektionen har även en lyxigare linje, "Luxury Line", excklusiva smycken i guld eller silver och ädla stenar. Här finner ni även lite annorlunda vigselringar. 

 

Mina smycken har blivit en större succe än jag hade kunnat drömma om. På kort tid har jag och mina smycken uppmärksammatsi press och medverkat i media. Blivit utvald att delta som ett talangföretag på juvelmässan i Köpenhamn. Samarbetar med två fantastiska personer vilka båda har en imponerande karriär - Erika Sunnegårdh och Hardy Nilsson. 

 

 

Made in Sweden

 

Linda Fallenius design är ett 100% Svenskt företag, med både design och tillverkning i Sverige. Något som vi är mycket stolta över.

När vi letade efter samarbetspartner så var det några saker vi tyckte var lite extra viktiga - Hög kvalitet, bra arbetsförhållanden och ett fokus på miljön.

Allt detta har vi lyckats med genom att välja tillverka våra smycken i Sverige.

Så när du bär ett smycke från LFD så bär du äkta svenskt hantverk och allt det andra får du med på köpet.

 

 

Om Linda Fallenius Jag har alltid älskat smycken! 

Som liten stannade jag vid varje skyltfönster där det fanns glittriga och vackra juveler. 

När det var dags att söka arbeta så var det naturliga valet smyckesbutik. Redan då älskade jag att rita och designa smycken. Mitt "telefon kludd" var alltid olika ringar, halsband och örhängen. Hade då inte en tanke på att jag fatiskt kunde göra smycken på egen hand, på riktigt. Så efter några år lämnade jag branschen.  

 

 

Till slut kunde jag inte stå emot min dröm att designa och skapa juveler. Reste till Milano för att studera smyckesdesign. Försökte fortsätta skapandet genom att rita olika modeller och ta hjälp av duktiga smeder som tillverkade efter mina ritningar.   

Men ideerna var för många, det enda raka var att gå kurser i silversmide. Efter det blev det många timmar i min smidesverkstadför att träna och skapa.  Och nu är jag här - min dröm har blivit verklighet! 

 

Välkommen till LFD.

Hälsningar Linda

Linda Fallenius
Örhänge My garden
1. Halsring My Garden 3591.png
Ring i silver
Smycken blir till..
Silversmide
Exklusiv vigselring vitguld diamant
design
Silversmide
Guldsmed
Smyckesdesigner
Örhänge 90's

Linda Fallenius design  

​Smycket - från skiss till verklighet ​​

 

Ibland börjar det med en skiss och ibland formas smycket direkt i min verkstad från en tänkt ide.
Sakta tar smycket form, ändras och anpassas. Ovan ser ni hur min "Gummianka! i silver blir till!

Alla smycken är min egna design och de tillverkas i Sverige. För mig är det viktigt att arbeta med lokala
duktiga guldsmeder. Närproducerat för miljöns skull!   

bottom of page